Monday, November 19, 2007

Drie Overvallen te Antwerpen
Badhuis overvallen
BORGERHOUT - Een gemaskerde man liep vrijdagavond rond 22.00u een badhuis in de Ensslinstraat binnen. Hij bedreigde de aanwezigen, de 31-jarige winkelbediende uit Borgerhout en een 24-jarige vrouw uit Antwerpen, met een vuurwapen. De dader sprong achter de toonbank en graaide het geld uit de kassa. Daarna koos hij het hazenpad.


Mislukte overval
BORGERHOUT - Zaterdagochtend om 0.20u kreeg een taverne aan de Turnhoutsebaan bezoek van een overvaller. Hij had een vuurwapen bij en eiste geld. De cafédame en een klant konden naar buiten vluchten. De enige ander klant, een 70-jarige Borgerhoutenaar zei dat hij geen geld bij zich had. De dader ging zelf op zoek naar geld, maar droop zonder buit af. Niemand raakte gewond.


Museum overvallen
ANTWERPEN - Zondagmiddag rond 16.40u drong een gemaskerde man het Museum van Leuvense Kunst aan de Mukastraat binnen. Hij bedreigde het aanwezige baliepersoneel en eiste de inhoud van de kassa. Vanwege een niet-commerciële kunstmanifestatie waren de meeste bezoekers van het museum gratis binnengekomen en was de buit maar mager. Bij een schermutseling met de overvaller werd een 42-jarige vrouwelijke baliebediende lichtgewond aan het hoofd.

No comments: